Jr.NBA Roskilde

- En turnering for alle 5. klasser i Roskilde Kommune

Vinderne af 

Jr.NBA ROSKILDE 2024 

er fundet!

Tillykke til :

Minnesota Timberwolves - Margretheskolen

Chicago Bulls - Skt Josef Skole

Philadelphia 76'ers - Trekronerskolen

Milwaukee Bucks - Tjørnegårdsskolen
Cleveland Cavaliers - Tjørnegårdsskolen

I samarbejde med 

Børnebasketfonden 

inviterer 

Roskilde Basketball Club 

til Jr.NBA turnering

Turneringen er for alle 5. klasser i Roskilde Kommune - og det er GRATIS at være med. Læs meget mere om regler, datoer og hvordan du tilmelder dig herunder ↓↓↓

Det særlige ved denne turnering er, at alle hold får trøjer og repræsenterer et ægte NBA hold som fx. Lakers med Lebron James, og Warriors med Steph Curry !

I Roskilde afvikles de indledende stævner på følgende dage :


  • Datoer for mesterskaberne 2025 kommer snart - hold øje med siden

Begge datoer har plads til i alt 15 hold, og I kan som skole selv vælge om i vil deltage med flere hold på en eller begge dage - dog kan hvert hold kun deltage én gang. (Så længe der er plads).

- Skynd jer at tilmelde jer så i sikrer jer en plads!!

- Læs også REGLERNE her (åbner pdf): REGLER


Vindere fra begge stævne går videre til det helt store finalestævne hvor de skal repræsentere Roskilde mod hold fra hele København og Sjælland. Datoen for finalestævnet kommer senere.

Tilmelding til Jr.NBA Roskilde 2025 (kommer snart)

For at tilmelde jer Jr.NBA, skal formularen herunder udfyldes på følgende måde:


  • Navn - Kontaktperson, samt skolens navn
  • E-mail - Kontaktpersonens E-mail
  • Emne - Jr.NBA
  • Besked - Skriv hvor mange hold i ønsker at tilmelde

- I vil modtage en bekræftelse på jeres tilmeldingSpørgsmål ? - Skriv en sms eller ring til Anders, turneringsansvarlig på 20655996


Historien om Jr.NBA Danmark

Jr. NBA League afvikles som en skoleturnering for 5. klassetrin, og formålet er at fremme og støtte børn og unge i at deltage i basketball, øge interessen for sporten samt give børnene gode oplevelser med sporten ud fra NBA’s kerneværdier: Teamwork, Respekt og Sportsånd.

I 2024 bliver det ottende år turneringen løber af stablen. I 2024 vil de indledende stævner afholdes i løbet af foråret rundt i hele landet, og så vil der i år blive afviklet tre finalestævner.

I foråret 2017 blev turneringen spillet for første gang, hvor 30 skoleklasser og fritidsklubber deltog. Året efter i 2018 voksede turneringen til 60 skoleklasser og fritidsklubber, og i 2019 havde vi 90 folkeskoleklasser og fritidsklubber med. Finalestævnet blev desværre aflyst i 2020 og 2021 pga. covid-19. I 2022 og 2023 deltog 120 folkeskoleklasser og 48 deltog i vores to finalestævner i Aarhus og Gentofte.

Hver skoleklasse deltager med 15 spillere pr. hold fra 5. klasse, hvilket resulterer i, at over 1300 danske børn deltager i verdens bedste basketball-liga. Skolerne og klubberne udvælger selv spillerne til holdene, som efter lodtrækning får tildelt et ægte NBA-holdnavn og dertilhørende originale NBA-spilleruniformer. Sejt!

Kilde ~ www.bornebasketfonden.dk

First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide
First slide

Jr.NBA ROSKILDE 2023

- En stemningsvideo